«Το Σάββατο 29/3/2025 με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κύριο Ζήσιμο Θειακούλη, Kλινικό Ψυχολόγο και Διευθυντή στο Τμήμα Ψυχολογίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και τον κύριο Γιάννη Χατζηπαντελή, Ψυχολόγο και Υπεύθυνο στα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών (Κ.Α.Δ.Μ.Ο.Σ.) στην Καλλιθέα, όπου είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τη διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών.

🔹Η συμπεριφορά των παιδιών είναι ένας καθρέφτης του κόσμου που τους περιβάλλει κι εμείς 👨‍👩‍👧‍👦ως γονείς είμαστε οι πρώτοι δάσκαλοί τους. Το παράδειγμά μας λοιπόν είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε συμβουλή.

📚Οι εκπαιδευτικοί, από την άλλη, καλούνται να ενισχύσουν την κοινωνικοποίηση και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και αποδοχής.

🔹Η διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών δεν σημαίνει απλά να τα πειθαρχούμε, αλλά να τους διδάσκουμε πώς να γίνουν υπεύθυνοι και συναισθηματικά ισορροπημένοι ενήλικες.

🔹Με σταθερότητα, αγάπη και καθοδήγηση, μπορούμε να τα βοηθήσουμε να αναπτύξουν σωστές συμπεριφορές και αξίες.

🎯Ας δώσουμε στα παιδιά μας το καλύτερο παράδειγμα, γιατί μέσα από εμάς μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται. 😊

🙏Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Θειακούλη και τον κύριο Χατζηπαντελή για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη συζήτηση καθώς και όλους τους γονείς για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους!»

Νικολέτα Λαουτάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων 23ου Δημ.Σχολείου Καλλιθέας