Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2024
Text Size

Συμβουλευτική Γονέων

Συμβουλευτική Γονέων

  • Το οικογενειακό περιβάλλον και ειδικότερα, οι γονείς ασκούν τεράστια επίδραση στην ψυχική, συναισθηματική, βιολογική, κοινωνική και γνωστική εξέλιξη των παιδιών.Mpallonia
  • Οι στόχοι μιας «υγιούς» οικογένειας στρέφονται προς την ολοκληρωμένη φροντίδα των παιδιών τους, μέσα από την συναισθηματική ισορροπία και την κοινωνική προσαρμογή, καθώς και την ανάπτυξη των γνωστικών τους ικανοτήτων προσφέροντάς τους ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα.
  • Η Συμβουλευτική γονέων έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη και καθοδήγηση των γονέων σε θέματα και δυσκολίες που σχετίζονται άμεσα με τα παιδιά τους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δύσκολου ρόλου τους.
  • Συγκεκριμένα, η Συμβουλευτική Γονέων βοηθά τους γονείς να αντιληφθούν καλύτερα τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των παιδιών τους, προκειμένου να μπορέσουν να τα στηρίξουν τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους (π.χ. στο σχολείο ,ή/και στην ομάδα συνομήλικων).
  • Επίσης, η Συμβουλευτική Γονέων βοηθά τους γονείς των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές ή διάφορες άλλες σύνθετες δυσκολίες να καταλάβουν, να διαχειριστούν και να αποδεχθούν τη διάγνωση του παιδιού, αλλά παράλληλα να στηριχθούν και να λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες για τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά τους (π.χ. προβλήματα συμπεριφοράς).
  • Μια αποτελεσματική Συμβουλευτική έχει ως συνέπεια την εξέλιξη των γονιών σε βοηθούς και συμμέτοχους στην εξέλιξη της θεραπευτικής παρέμβασης, συμβάλλοντας σημαντικά στην όλη πορεία αποκατάστασης τόσο σε χρόνο όσο και σε ποιότητα.

Ανακαλύψτε το νέο μας χώρο στην Ελευθερίου Βενιζέλου 245 στην Καλλιθέα.  κλικ εδώ

  

Αγαπητοί μας φίλοι, για τις θεραπείες των παιδιών, σας ενημερώνουμε ότι πλέον είμαστε Συμβεβλημένοι με τις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατό Ξηράς, Πολεμική Αεροπορία,Πολεμικό Ναυτικό) και το Λιμενικό Σώμα.